ir. Bastiaan van Gils

Managementprocesingenieur met kennis van natuurkunde en leren.

Na mijn studie Technische Natuurkunde werkte ik te? kort in de wetenschap en maakte daarna de overstap naar organisatieadviseur. In die rol hield ik mij vooral bezig met procesverbetering en het operationaliseren van abstracte ontwikkeldoelen. Ondertussen ervaarde hoe mensen samenwerken en werd daar nieuwsgierig naar. Ik verkende onderwerpen als gedrag, communicatie, taal, cognitie, systeemtheorie, groepsdynamiek, emoties, enzovoorts.

Nu houd ik mij bezig met wat ik managementprocestechniek gedoopt heb: het verkennen en verbeteren van de besturing van organisaties. Hoewel ik in deze rol al jaren geen technisch werk in de traditionele betekenis ervan gedaan heb, hecht ik emotioneel nog steeds aan mijn ingenieurstitel. De kennis van natuurkunde vormt immers nog steeds de basis van mijn begrip, ondertussen uitgebreid met kennis over leren.

Op deze website vind U wat ik zoal heb gedaan, gelezen en geschreven.

Organisaties bieden mensen werk, af en toe plezier, allerlei ervaringen, houden ze van de straat, geven aanleiding tot het vertellen van verhalen en stimuleren de ontwikkeling van gemeenschappen. Ze hebben niets anders te geven.
-- Vertaald uit Karl Weick, The social psychology of organizing
(second edition, 1979)