Bastiaan van Gils

Strateeg met ervaring in het verbeteren en stabiliseren van organisaties met behulp van systeemtheorie, informatietheorie en leertheorie.

Strategie betekent voor mij: het aanbrengen van een structurele lijn in besluiten in de organisatie, zodat individuën zelfstandig, optimaal en in lijn met de koers kunnen inspelen op lokale omstandigheden.

[English version]

Ik studeerde Technische Natuurkunde en raakte na mijn studie geïnteresseerd in hoe mensen samenwerken. Als organisatieadviseur ervaarde en onderzocht ik hoe mensen (niet) effectief samenwerken. Ik verkende onderwerpen als gedrag, communicatie, taal, cognitie, systeemtheorie, groepsdynamiek, emoties, enzovoorts. Van het één kwam het ander en zo werd ik langzamerhand expert in vragen over het sturen, verbeteren en stabiel krijgen van organisaties en de mensen die daarin werken.

Ik functioneer het beste in samenwerking met een leider die weet waar zhij heen wil en onderweg zelf wil blijven leren.

Op deze site vind U wat ik zoal heb gedaan, gelezen en geschreven.

Organizaties bieden mensen werk, af en toe plezier, allerlei ervaringen, houden ze van de straat, geven aanleiding tot het vertellen van verhalen en stimuleren de ontwikkeling van gemeenschappen. Ze hebben niets anders te geven.
-- Karl Weick, The social psychology of organizing
(second edition, 1979)