Sturing en informatie in organisaties

Ik ben een systeem­denkende business analist met focus op sturing en informatie in organisaties.
Mijn expertise is de interactie tussen gegevens, modellen en besturen.

[English version]

Ik studeerde Technische Natuurkunde en raakte al snel na mijn studie per ongeluk geïnteresseerd in hoe mensen samenwerken. Als organisatieadviseur verdiepte ik me vanuit frustratie over mijn eigen ineffectiviteit nog verder in hoe mensen (niet) effectief samenwerken. Met beperkingen en voordelen van een bèta-brein. Ik werd nieuwsgierig naar communicatie, taal, cognitie, systeemdenken, groepsdynamiek, emoties, ...

Kortom, van het één kwam het ander en zo werd ik langzamerhand vooral expert in vragen die gaan over sturen van, veranderen van, maar ook stabiel krijgen van organisaties en de mensen die zich daar dagelijks druk in of over maken. Ik heb er plezier in dit werk zelf te doen en ook om anderen op dit vakgebied verder te helpen.

Op deze site vind je wat ik zoal gedaan heb, de boeken die ik gelezen heb en stukken die ik geschreven heb. In de Engelse introductie lees je andere dingen over mij.

Deze introductie sluit ik af met een quote die prachtig samenvat waar al die organisaties om draaien, naast de diensten of producten die ze beschikbaar maken voor de samenleving...

Organizations keep people busy, occasionally entertain them, give them a variety of experiences, keep them off the streets, provide pretexts for story-telling, and allow socializing. They haven't anything else to give.
-- Karl Weick, The social psychology of organizing
(second edition, 1979)